KookJij

Antilliaanse viskroketten

Een heerlijk antilliaanse viskroketten recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 20 stuks personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Aruba
Keuken: Caraibische
Bron: vis en vis
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Antilliaanse viskroketten te bereiden

Maal de ui, paprika, bladselderij, peterselie en de madame jeanette fijn in de keukenmachine. Breng de melk met het water aan de kook met de vis, de gemalen specerijen, bouillonblokjes, boter en de kruiden. Roer alles goed door elkaar. Laat de vis op een laag vuurtje in 10 minuten gaar worden. Roer dan in kleine beetjes de bloem erbij tot een stevige massa ontstaat. Laat het mengsel 30 minuten afkoelen en opstijven. Een dikke rol vormen, Snijd de rol in stukken van 8 centimeter lang en vorm de kroketten. Kluts de eieren goed los en strooi paneermeel op een plat bord. Rol de kroketten eerst in paneermeel, daarna door het losgeklopte ei en dan weer in paneermeel. Je kunt de kroketten in de koelkast bewaren om later te bakken. Verhit de olie in een frituurpan en bak de kroketjes goudbruin. Serveer de kroketjes warm met mosterd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

channa

channa zegt:
Heel lekker,weet iemand ook het recept voor 'kroket di karko'oftewl wulkenkroketten?
volgens mijn smaakpapillen is dat de allerlekkerst kroket!;)
djmagich

djmagich zegt:
ja kan wel!
nina

nina zegt:
kam het nou anders ga ik naar ee andere site:?
Nina

Nina zegt:
ja kun je ook anderen vis gebruiken
kimie

kimie zegt:
ik heb bij heel veel geklaagt (rum pot, citroenlikeur, ananassous) maar dit is super
Kevin

Kevin zegt:
Kun je ook andere vis gebruiken?
nil

nil zegt:
heerlijke krokketjes , de kinderen hebben gesmuld
Martijn

Martijn zegt:
Smakelijk kroketje. IPV kabeljauwfilet kun je ook het veel goedkopere koolvis filet pakken. Om snel af te koelen kun je de pan het beste in koud water zetten. Zo koelt het snel af.