Recept
« Terug naar recepten
Antiliaanse spareribs
PT60M
Antiliaanse spareribs
Een heerlijk antiliaanse spareribs recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Aruba
Keuken:
Caraibische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Antiliaanse spareribs te bereiden
Maal voor de saus kaneel, korianderzaad, piment, tijm, koriander, nootmuskaat en peper fijn in de keukenmachine of specerijenmolentje. Blend ze met de nootmuskaat, gember, limoenrasp en –sap en olie tot een gladde saus. Smeer de spareribs in met zout en peper. Verhit de olie in een grote wok en bak ui, appel en knoflook er 4 min roerend op zacht vuur in. Meng de saus met ketchup, honing en ananassap, giet dit erbij en laat alles 20 min op zacht vuur staan. Laat afkoelen en steek intussen de barbecue aan. Besmeer het vlees met het sausmengsel en rooster het in 20-30 min gaar op de barbecue – bedruip het om de 10 min met de saus.
hns zegt:
Erg lekker
Hns:)