KookJij

Amandeltaartjes

Een heerlijk amandeltaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: bakken met plezier
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amandeltaartjes te bereiden

Doe 90 gram suiker en de amandelen in een keukenmachine en maal dit fijn.
2. Giet dit mengsel in een mengbeker, voeg 75 gram boter en 1,5 ei toe en roer tot een glad deeg ontstaat.
3. Roer op het laatst 30 gram bloem door het mengsel.
Bereidingswijze
4. Vul een spuitzak met het mengsel en vul hiermee de vormpjes.
5. Bak de amandeltaartjes in een oven van 180 graden in ca. 10 minuten en laat ze afkoelen.
6. Klop de slagroom op met 25 gram suiker en spuit dit op de taartjes. Garneer ze met de besjes.
7. Bereidingswijze brownies:
Meng 75 gram boter, 115 gram suiker en chocolade en smelt dit.
8. Blijf doorroeren tot de gesmolten massa weer bijna koud is.
9. Meng dan een ei, de gemengde noten en op het laatst 60 gram bloem door de massa.
10. Lepel dit mengsel in de vormpjes en laat deze in de koelkast opstijven.
11. Spuit wat slagroom op de taartjes en garneer ze met stukjes aardbei.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

anita43

anita43 zegt:
Dank je wel anna, voor je duidelijke uitleg, ik ga ermee aan de slag zodra ik het ga maken.
Groetjes van anita.
Anna

Anna zegt:
Dat zijn de oranje vruchtjes die als afwerking worden gebruikt, ook wel lampionplant genoemd.
Groetjes,
Anna
KookJij
anita43

anita43 zegt:
Lijkt me heerlijk maar wat is physalis?:)