KookJij

Aardbeienmoussetaart

Een heerlijk aardbeienmoussetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vriendin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardbeienmoussetaart te bereiden

Instructie · Leg de bodem van een springvorm van 24 cm doorsnede op een stuk bakpapier en trek met een potlood de omtrek na.
· Knip de cirkel uit en bekleed de bodem van de springvorm ermee.
· Smeer de wanden van de springvorm in met wat van de boter.
· Snijd de cake in plakken van ca 1 cm. en beleg de bodem van de vorm ermee (je houdt wat van de cake over).
· Smelt de boter en verkruimel de Bastogne-koekjes, roer de kruimels erdoor.
· Verdeel het mengsel over de cake, druk het voorzichtig aan en strijk het glad.
· Week de gelatine in ruim koud water.
· Maak intussen de aardbeien schoon en pureer de helft met de suiker.
· Knijp de blaadjes gelatine goed uit.
· Verwarm het citroensap met 1 el water en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
· Roer het gelatinemengsel door de aardbeienpuree.
· Klop de slagroom stijf en spatel deze door het aardbeienmengsel.
· Schep de mousse op de koekjeslaag en strijk hem glad.
· Laat de taart in ca. 1 uur in de koelkast opstijven.
· Snijd de rest van de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de mousse.
· Snijd de taart in punten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Martine

Martine zegt:
Deze taart is ook heel lekker als je in plaats van aardbeien 500 gr. bananen gebruikt!
verona berg

verona berg zegt:
Het lijkt me super lekker ga het straks maken.
Ave Hoog

Ave Hoog zegt:
Ik ga het vandaag maken het lijkt me superlekker
dimf

dimf zegt:
Een heerlijk recept, bedankt daarvoor gr
marijn en benthe

marijn en benthe zegt:
Heel leuk wij gaan hem vandaag maken heb hem al een keer eerder gemaakt maar viel niet zo in de smaak dus iets te zoet dus maak hem nu zonder cake:p:D
Robert

Robert zegt:
Hij is zo simpel te maken ook met de kinderen maar er lekker!!!:D
mariska

mariska zegt:
We gaan deze taart morgen maken maar dan zonder de cake. De bodem maken we met 1 pak bastonge koeken en 100 gr. roomboter. Doen we namelijk ook met de mon chou taart.
Daisy

Daisy zegt:
Voor de 1e keer gemaakt, kreeg van iedereen complimenten!
dlierop

dlierop zegt:
moet nog uitbroberen maar zal zeker wel smaken
whaha

whaha zegt:
we hebben het ook gemaakt echt super lekker! :) xx bo & jessie :$:$:p
andijvie

andijvie zegt:
Ik heb er maar 1 woord voor, en 3 lettergrepen: GOD - DE - LIJK!

ZEKER voor herhaling vatbaar ;)

bedankt voor het recept! :)
Elle

Elle zegt:
Afgelopen zondag heb ik deze taart gemaakt en hij is erg lekker.
Heel makkelijk om te maken ook.
Ik zal wel de volgende keer ander half keer zoveel vulling maken, voor een iets grotere taart. :)
Rianne

Rianne zegt:
Echt een super lekkere taart :) zeker voor herhaling vatbaar :)
gabrielle

gabrielle zegt:
fw: SIMA
speculaas,
als dat er ook niet is gewoon lekker zelf bastogne/speculaaskoekjes maken!;)
sanne

sanne zegt:
hoeveel kost dit recept ongeveer in totaal???

xxx ;)