Recept
« Terug naar recepten
					
						Aardappelbeignets
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aardappelbeignets
Een heerlijk aardappelbeignets recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											8
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									xquis
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aardappelbeignets te bereiden
De aardappelen koken en doorsteken tot een puree.
De gist oplossen in lauwe melk.
De aardappelpuree mengen met de bloem, de gist, de melk, de eierdooiers en de suiker. Ten slotte het tot sneeuw geklopte eiwit erbij spatelen.
anderhalf uur laten rijzen onder een doek.
Met een eetlepel bolletjes draaien van het deeg. In hete frituurolie bakken zoals beignets.
Met poedersuiker bestrooien en opdienen, eventueel vergezeld van een fruitsalade.
Tip: de overgebleven beignets kunnen daags nadien koud worden verbruikt als vieruurtje, opengesneden en bestreken met een laagje confituur.
  
 
									De gist oplossen in lauwe melk.
De aardappelpuree mengen met de bloem, de gist, de melk, de eierdooiers en de suiker. Ten slotte het tot sneeuw geklopte eiwit erbij spatelen.
anderhalf uur laten rijzen onder een doek.
Met een eetlepel bolletjes draaien van het deeg. In hete frituurolie bakken zoals beignets.
Met poedersuiker bestrooien en opdienen, eventueel vergezeld van een fruitsalade.
Tip: de overgebleven beignets kunnen daags nadien koud worden verbruikt als vieruurtje, opengesneden en bestreken met een laagje confituur.
 
                    





 
					 
									
johanna zegt: