KookJij

Aardappelbeignets

Een heerlijk aardappelbeignets recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: xquis
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelbeignets te bereiden

De aardappelen koken en doorsteken tot een puree.
De gist oplossen in lauwe melk.
De aardappelpuree mengen met de bloem, de gist, de melk, de eierdooiers en de suiker. Ten slotte het tot sneeuw geklopte eiwit erbij spatelen.
anderhalf uur laten rijzen onder een doek.
Met een eetlepel bolletjes draaien van het deeg. In hete frituurolie bakken zoals beignets.
Met poedersuiker bestrooien en opdienen, eventueel vergezeld van een fruitsalade.

Tip: de overgebleven beignets kunnen daags nadien koud worden verbruikt als vieruurtje, opengesneden en bestreken met een laagje confituur.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

johanna

johanna zegt:
lekker hoor!:p
johanna

johanna zegt:
lekker hoor!:p