KookJij

Recept voor Aardappel-bladerdeeg taartjes

Een heerlijk aardappel-bladerdeeg taartjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de aardappelen met schil ca. 10 minuten.
Snipper de uien grof en carameliseer de ui. Laat ondertussen de bladerdeeg plakjes ontdooien en leg deze op een bakplaat. Doe een beetje gecarameliseerde ui op het bladerdeeg (let wel op dat je de randen vrij houdt!). Leg hier 2 schijfjes aardappel op. Leg een plakje bacon of seranoham op de aardappels. Strooi hier wat gemalen peper op. Brokkel hier vervolgens wat feta op (grote stukken) en garneer het met (verse) bieslook.
Doe vervolgens de taartjes op de bakplaat in de oven en bak deze ca. 20 minuten.

Je kan eventueel de rand bestrijken met ei. Ook kan je een paar druppels olijfolie over het geheel doen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Dank jullie wel voor de leuke reacties!
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Ha, dit is een recept naar mijn hart: eenvoudig, lekker en vol smaak. Kon het zo maken, had alles in huis.
D Lohr

D Lohr zegt:
Was erg lekker harry.
Alie Arts

Alie Arts zegt:
Lijkt me heerlijk..
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Leuk idee, Harry! :-) Je kunt zo eindeloos varieeren met bladerdeeghapjes, van hartig tot zoet. :-)
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Hahaha!! Dank je wel Hilde!
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Das een hele bende die van jouw gerecht hebben genoten, een dikke tien waard x 8 met de kleine meid erbij ;-)
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Zeker Hilde! Hij is hier door het proefcomitee (Mijn moeder, zus, zwager, Saskia en de kids) goed gekeurd hahaha!
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Heerlijk hartig gebakje ;-)