KookJij

Witlofstamppot met roerei en Serranoham

Weer eens een andere stamppot gewoon omdat ik graag stamppot eet en wel van afwisseling hou. Om een heerlijke warme stamppot te krijgen warm je de ham en de witlof een minuutje mee met het roerei zodat de witlof goed knapperig blijft.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlofstamppot met roerei en Serranoham te bereiden

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar, was de witlof, snij de harde kern eruit en snij de witlof in hele fijne ringetjes, snij de Serrano ham in dunne reepjes, snij de lente ui fijn.
  2. Maak van de gekookte aardappelen een stamppot met de melk (verwarmen) olijfolie, peper, zout, nootmuskaat en mosterd.
  3. Maak van de eieren roerei en voeg op het laatst heel even de witlof en de ham toe en warm dit nog 1 minuutje mee.
  4. Voeg dit toe aan de puree en schep alles goed door elkaar.
  5. Strooi er wat lente ui overheen of schep het erdoorheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst