KookJij

Witlofsoep met ham, kaas en ei

Witlof met ham en kaas is een van onze favorieten evenals gewokte witlof met ham en ei. Waarom dus niet eens een poging wagen om met een combi van deze ingrediënten een soepje te maken?
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlofsoep met ham, kaas en ei te bereiden

  1. Snij de uien, bleekselderij en witlof fijn en fruit dit in olijfolie. (+/- 5-10 minuten).
  2. Doe de bouillon erbij en laat het nog 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
  3. Klop dan de eieren in een aparte schaal en giet ze zachtjes, onder voortdurend roeren bij de soep. De ei deeltjes stollen door de hete soep.
  4. Voeg dan de ham en kaas toe en blijf de soep goed doorroeren.
  5. Maak op smaak met peper en zout (en eventueel een eetlepel mosterd).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst