KookJij

Traditionele hachee (familierecept)

Dit is het oeroude basisrecept voor hachee zoals wij het vroeger thuis altijd aten. Ik heb het zo meegenomen en er zelf al talloze variaties op gemaakt. Toch is het altijd makkelijk om het eenvoudige standaard recept bij de hand te hebben omdat je weet dat het goed is. Met dit basisrecept kan iedereen iets lekkers op tafel zetten zonder dat je een hele kruidentempel aan ingrediënten nodig hebt. Mijn moeder gebruikte geen peperkoek en mosterd, maar ik vind dat gewoon lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Traditionele hachee (familierecept) te bereiden

  1. Verwarm de boter in een stoofpan en bak het vlees aan alle kanten aan kruid het met peper en zout.
  2. Voeg de uien toe en schep alles doorelkaar.
  3. Voeg de bouillon, azijn, laurier en kruidnagel toe.
  4. Laat dit ongeveer 2 uurtjes zachtjes stoven totdat het vlees mooi zacht is.
  5. Smeer de mosterd op de peperkoek en leg die in het vocht, roer het door elkaar zodat er een binding ontstaat. Let op dat het niet aanbrand.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Je kunt variëren door appelstroop, rode bessenjam, sojasaus, rode wijn, bruin bier, tomatenpuree of worcestersaus toe te voegen. Laat dan de peperkoek en mosterd weg.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst