KookJij

Tapas: Spaanse gehaktballetjes (Albondigas) in pikante saus

Dit mag niet ontbreken op een tapas tafel. Eenvoudig en toch altijd lekker want (bijna) iedereen lust het. De saus maakt het helemaal compleet. Succes is verzekerd.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tapas: Spaanse gehaktballetjes (Albondigas) in pikante saus te bereiden

  1. Kneed alle ingredienten goed door elkaar en maak er balletjes van. 
  2. Verwarm olijfolie in een pan en bak daarin de balletjes ongeveer 20 minuten.
  3. Verwarm olie in een andere pan en fruit daarin de fijngesneden knoflook, Spaanse peper en de lente ui, na 5 minuten voeg je de tomaten puree en suiker toe, laat het geheel nog 10 tot 15 minuten smoren op een klein pitje
    maak indien nodig op smaak met zout.
  4. Warm serveren

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Je kunt ervoor kiezen om de saus apart van de balletjes te serveren maar natuurlijk is het ook lekker om het samen te serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst