KookJij

Italiaanse Gehaktballetjesschotel met Cheddar uit de oven.

Na een vleesloos dagje zoals gisteren smaken gehaktballetjes extra lekker. Zeker met deze gemakkelijk te maken schotel. Bovendien snel klaar, want als de balletjes in de oven staan, kun je ondertussen de saus maken. Als de saus over de balletjes wordt gegoten en weer in de oven geplaatst kun je de groente en de pasta koken.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse Gehaktballetjesschotel met Cheddar uit de oven. te bereiden

  1. Werk alle ingrediënten voor de gehaktballen door elkaar en draai er balletjes van gelijke grootte van.
  2. Vet een ovenschaal dun met olie in en leg er de balletjes in. Zet de schaal voor 15-20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.
  3. Maak ondertussen de saus. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui met het fijn gesnipperde stukje rode peper even aan.
  4. Voeg dan de inhoud van het blikje kerstomaatjes met een kneepje citroensap, het takje oregano , de citroenschijfjes, zwarte peper, het gerookt paprikapoeder, de rode wijn , zout en suiker toe en laat alles lekker circa 10 minuten pruttelen.
  5. Prak de kerstomaatjes wat fijner met een vork. Haal na 10 minuten het takje oregano en de citroenplakjes uit de saus en schenk de saus over de gehaktballetjes.
  6. Leg er plakjes cheddar op, bestrooi met wat gemalen 4 seizoenen peper en laat de kaas in circa 10 minuten smelten.
  7. Kook ondertussen de linguine en de groente.
  8. Haal de schaal uit de oven en strooi er wat gesnipperde peterselie over.
  9. Serveer de balletjes over gekookte linguine en een groente naar keuze.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Ik heb voor plakjes cheddar gekozen , omdat hoewel goed verpakt en
uiteraard in perfecte staat ze toch al wat lang in de koelkast lagen. Mooi
verwerkt dus. Natuurlijk kun je deze lekkere balletjes schotel ook afwerken
met mozzarella of een andere goed smeltende kaas.

Serveer met spaghetti, linguine en een groente naar keuze of serveer de
schotel met een salade en brood om de heerlijke saus mee op te dippen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst