KookJij

Mousseline van pastinaak, aardappel en roomkaas

Mousseline is eigenlijk gewoon een duur woord voor een hele smeuïge puree. Ik heb hier roomkaas voor gebruikt maar je kunt ook crème fraiche, boter of olijfolie gebruiken. Met de feestdagen in het vooruitzicht heb ik deze alvast uitgeprobeerd want het is weer net eens wat luxer dan een gewoon stamppotje of puree en bovendien voortreffelijk te combineren met allerlei soorten vis, vlees of wild. Ik heb gebruik gemaakt van de blender maar je zou ook een (staaf)mixer of pureeknijper kunnen gebruiken.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mousseline van pastinaak, aardappel en roomkaas te bereiden

  1. Schil de pastinaak en aardappelen en snij ze in blokjes.
  2. Voeg water en een bouillontablet toe en kook het (goed) gaar. Je kunt dit het beste controleren door er met een vork in te prikken.
  3. Schep met een schuimspaan de gekookte aardappelen en pastinaak in de blender en voeg de roomkaas, peper, zout en 3 el van het kooknat toe en maak alles fijn.
  4. Garneer eventueel met een beetje peterselie of bieslook.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Goed te combineren met allerlei soorten vis, vlees of wild

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst