KookJij

Dagschotel: duo van aardappelen met vergeten groenten vergezeld met balletjes in een heerlijke groentensaus

Voor een spotprijsje maak je deze dagschotel
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: duo van aardappelen met vergeten groenten vergezeld met balletjes in een heerlijke groentensaus te bereiden

  1. Meng het gehakt met het eike, chapelure, mosterd en kruiden rol er mooie balletjes van. Bak deze gaar in een beetje boter.
  2. Voor de saus: groenten schillen en in fijne blokjes snijden. Deze opstoven in een beetje boter, kruiden de look uitgeperst toevoegen. Pepertje ontdoen van zaadjes en in zeerkleine stukjes snijden, deze evenzeer toevoegen bij de groenten. Houd een beetje van de groenten apart voor afgarnering. Neem een grote maatbeker doe de ingredienten erin samen met de melk. Dit alles goed mixen, warm de saus terug op voeg de balletjes toe  indien nodig bijkruiden. 
  3. Voor de aardappelen: aardappelen in blokjes snijden en beetgaar koken, deze purerenen kruiden. De zoete  aardappel in blokjes snijdenen beetgaar koken. Meng deze aardappelen en voeg een scheut olijfolie toe.
  4. Serveer alles zeer warm op bord en werk af met de overschot van groenten.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Tja ons buikje moet ook wel elke dag gevuld worden he :-)xxxx
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Even snel uitgerekend, in de afgelopen jaren minimaal 1 recept per dag gepost. Dat is niet poepsimpel, madame!!
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Zullen proberen naar de 3000 te gaan maar niet poepsimpel haha, doen ons best ;-)

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Jouw 2.500e recept!!! Van harte, wij zijn ape-trots op je! Hopelijk genieten we nog lang van jouw over-heerlijke recepten!