KookJij

MOUSSE VAN MAISKIP

Een heerlijk mousse van maiskip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe MOUSSE VAN MAISKIP te bereiden

Mousse
Pocheer de kipfilet in de bouillon ca 10 minuten en controleer de gaarheid.
Klop de room tot yoghurtdikte.
Week de gelatine in koud water en los vervolgens op in de warme Cognac.
Draai de maïskip zeer fijn samen met de cognac en event. een beetje room.
Afkoelen en vervolgens met de room vermengen, op smaak brengen en in de koeling bewaren.
Prosciutto
Snijd de ham in de lengte in tweeën en laat drogen in de oven op 90 à 100°C.
Tomatenjam
Tomaten ontvellen en ontpitten, in stukken snijden, licht aanfruiten in olijfolie, vervolgens de suiker, steranijs en laurier toevoegen.
Op laag vuur de tomaten tot moes koken, kook het vocht er grotendeels ui en breng op smaak met een weinig bruschettamix, peper, zout en sambal
Eventueel nog wat suiker toevoegen, eerst proeven, bedenk dat dit een koud gerecht is waardoor de smaak wat afzwakt.
Druk door een zeef.
Steranijs en laurier verwijderen.
Laat de jam afkoelen.
Toast
Snijd het casinobrood in rechthoekige stukken (3 x 8 cm).
Bestrijk deze met olijfolie.
Bak ze aan beide zijden goudbruin in de grote koekenpan en laat afkoelen.
Presentatie
Bestrijk de toast met de jam.
Maak een quenelle van de gevogeltemousse op de toast.
Serveer de gedroogde ham op de quenelle door het schuin in de mousse te steken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst