KookJij

Bolognesetaart met kipfilet

Een hartige taart met een bodem van bladerdeeg. De vulling bestaat uit een tomatensaus (bolognesesaus) met kipfilet in plaats van met gehakt of rundvlees. De taart is lekker als hoofdgerecht, buffetgerecht of in kleine stukjes als borrelhapje.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bolognesetaart met kipfilet te bereiden

  1. Ontdooi het bladerdeeg indien nodig
  2. Bekleed de taartvorm of de bakplaat met bakpapier. Verdeel het bladerdeeg hierover- . Prik het bladerdeeg in met een vork.
  3. Pel en snipper de ui.
  4. Snij de kipfilet in kleine stukjes.
  5. Laat de tomaten uitlekken, maar vang het sap op. Snij de tomaten in kleine stukjes. Verwijder eventuele velletjes en steelaanzet van de tomaten.
  6. Verhit de olie in de koekenpan of wok. Bak hierin de kipfilet in gedeelten bruin.
  7. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  8. Bak in het overgebleven vet de uisnippers glazig.Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.Voeg het tomatensap uit het blik en de stukjes tomaat took oe. Maak het geheel smaak met peper, zout, oregano, laurierblad, balsamico-azijn en suiker of honing. Laat de saus op halfhoog vuur plm. 15 minuten sudderen tot de saus dik is geworden.Doe
    de kip weer terug in de pan. Laat alles nog plm. 5 minuten zachtjes sudderen. Af laten koelen.
  9. Verwarm nu de oven voor op 200 graden.
  10. Klop de eieren met de room door elkaar. Roer dit door de bolognese-saus.
  11. Verdeel de de helft van de geraspte kaas over het bladerdeeg en verdeel daarna de
    vulling erover.
  12. Strooi de rest van de geraspte kaas erover en bak de taart plm. 20 -
    30 minuten op de 2e richel onderin de voorverwarmde oven,

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze hartige taart was een onderdeel van het buffet dat ik onlangs maakte.
In het originele recept dat komt uit het kookboek "De taarten en salades van Sophie" wordt rundergehakt of tartaar gebruikt samen met een pot Provencaalse tomatensaus. Ik heb kipfilet en gepelde tomaten gebruikt met eigen kruiden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst