KookJij

Mosselen op Normandische wijze met cider en room

Jaren geleden heb ik eens een keer mosselen met cider en room gegeten toen ik in Normandie op vakantie was. We aten het toen als voorgerecht en kregen het geserveerd in een diep bord met een lepel ernaast. Wat ik met die lepel moest doen werd mij weldra duidelijk toen ik andere mensen hun bord leeg zag lepelen nadat ze eerst hun mosselen hadden gegeten. Het was echt heerlijk en als je de mosselen op deze manier maakt zul je merken dat het kookvocht inderdaad zonde is om weg te gooien. Wanneer je het als voorgerecht eet is 2 kilo mosselen genoeg voor 4 à 5 personen. Eet je het als hoofdgerecht reken dan gewoon op 1 kilo per persoon.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselen op Normandische wijze met cider en room te bereiden

  1. Spoel de mosselen af en gooi kapotte schelpen weg.
  2. Schil de sjalotjes en snij ze fijn.
  3. Schil de appel en snij die in stukjes.
  4. Smelt de boter in een (mossel)pan, en bak er de sjalot en de appel in.
  5. Voeg een beetje zout toe of gebruik gezouten boter.
  6. Voeg de cider en de room toe.
  7. Schep alles goed doorelkaar en voeg de mosselen toe.
  8. Schud de mosselen een paar keer goed om.De mosselen zijn klaar als ze open zijn.
  9. Garneer met een handvol grof gesneden peterselie.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveer er stokbrood en/of Franse frietjes bij. Natuurlijk drink je er de overgebleven cider bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst