KookJij

Griekse kabeljauw beignets (of inktvisringen)

Ik heb hiervoor verse kabeljauw gebruikt die ik in stukjes heb gesneden. Eigenlijk zou je het ook wel Griekse kibbeling kunnen noemen ;) Je eet dit natuurlijk in combinatie met Aardappel-skordalia Dit samen wordt ook wel de Griekse 'fish & chips' genoemd. Ook is dit heel goed mogelijk met inktvisringen. (Ik had namelijk niet genoeg vis voor 4 personen dus heb ik de hoeveelheid aangevuld met 'kale' inktvisringen uit de vriezer). Ook lekker als onderdeel van Griekse mèze.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: kookboek 'de Griekse eilanden' zelf aangepast, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Griekse kabeljauw beignets (of inktvisringen) te bereiden

  1.  Klop het bier, de bloem, bakpoeder en zout tot een beslag dat zo dik is als honing. (voeg eventueel bier of bloem toe voor de juiste dikte).
  2. Snij de kabeljauw in stukjes en dep deze droog met keukenpapier.
  3. Verhit olie in een pannetje en verhit dit tot 180 graden C.
  4. Haal de stukken (inkt)vis door het beslag en laat ze voorzichtig in de olie glijden. Bak ze 3-4 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis. Keer ze halverwege een keer om zodat ze gelijkmatig bruin worden.
  5. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. 

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker voor erbij
https://www.kookjij.nl/recepten/aardappel-skordalia
even de link kopiëren en plakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst