KookJij

Gefrituurde sprinkhanen

Nieuwsbrief aanmelden

Gefrituurde sprinkhanen

Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Exotisch - Insekten
  2. > Hapjes - Warm
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Belgische
Bron: Mengsel van Carnivoria en insecteneten.nl
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Voorbereiding:
Maak een beslag van het prikwater met de bloem en wat zout.
Verwijder de pootjes en vleugeltjes van de sprinkhanen.
Meng alle ingrediënten goed voor de chilisaus en laat ze 25 minuten pruttelen op een laag vuur tot je een siroopachtige emulsie krijgt. Laat afkoelen.
Bereidingswijze:
Laat de olie heet worden (180°C) en wentel de sprinkhanen 1 voor 1 in het beslag en doe direct in hete olie. Als het beslag lekker bruin begint te worden haal je ze eruit met b.v. een schuimspaan.
Serveertips:
Serveer met de chilisaus. Ook lekker spannend bij de borrel.
Eet smakelijk!

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Tja wat moet ik hier nog aan toevoegen, veel mensen hebben al eens sprinkhanen gegeten en ik ga er nu aan beginnen!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept


hns zegt:
Wat grappig, Ajam Paniki is een lekker gerecht, zag ik net. Toen ik het woord las, dacht ik aan Paniek, maar het is een echt gerecht!!. In het boek waar de sprinkhanen en wormen gerechten vandaan komt, staat ook Ajam Paniki in, ...het hoort dus wel bij deze cultuur!!
:):):);)Hans

Barbara Metz zegt:
Lieve, lieve Kookjij-ers, Verrukkelijk te lezen al die reacties....! Maar ik houd het tóch maar bij AYAM Paniki en men zal mij niet toe krijgen zo'n gefrituurd beestje te eten.. Cool hoor, dat jullie het durven!!!!:D

Silvia zegt:
:p Mensen denken dan, bahhhhhhhh, maar het is juist goed en lekker ze smaken naar nootjes en er zit veel vitamine in.

hns zegt:
Hoi beste Alexandra, is het nog wat geworden met die sprinkhanen? grt Hans:):)

marijuhh zegt:
Nee, ik heb alleen sprinkhanen gegeten;)

hns zegt:
Spannend!!
:):):)Hans

Alexandra zegt:
Hoi Hans,
Dank voor je snelle reactie. We gaan vanavond aan de slag met ontleden! :p

marijuhh zegt:
Heb ze bij de proeflessen op school gehad:p:p

hns zegt:
Hoi Alexandra,

Inderdaad kun je de pootjes en vleugels van te voren verwijderen, heb ik ook gedaan.
Wees er voorzichtig mee dat je wel iets overhoudt en niet het hele lijfje kapottrekt.
Ook een leuk recept is sprinkhanen gedompeld in chocolade. Ben benieuwd hoe je het verder ervaart!!
Succes, groeten Hans:):)

rozaverschoor zegt:
Ik wist dat de sprinkhanen van Hans de Vos waren...
Ik wens Hans op deze manier al het goede wat wenselijk is. Groetjes Hans, kook je nog wel eens - leuk om op deze wijze nog van je te horen.
Daag Roza.