KookJij

Gegrilde kipsalade met pittige mangosalsa en frisse yoghurtdressing.

Eindelijk weer eens een zonnige dag. Dan smaakt een maaltijdsalade op het zonnig terras buiten gewoon prima. Een heerlijke combinatie deze pittige mangosalsa met de kruidige gegrilde kip en de frisse dressing. Het proberen waard zelfs als je niet van fruit in je eten houdt. Gebruik wel mango's die ready to eat zijn.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde kipsalade met pittige mangosalsa en frisse yoghurtdressing. te bereiden

  1. Maak eerst de mangosalsa door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Proef. Zet dan tot gebruik koel en afgedekt weg.
  2. Maak vervolgens de frisse dressing door ook hiervan alle ingrediënten met elkaar te mengen. Proef even, voeg zo nodig nog wat van de smaakmakers toe. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als je de dressing te dik vindt. Zet eveneens tot gebruik koud en afgedekt weg.
  3. Maak een marinade door alle ingrediënten voor de kip door elkaar te roeren. Wrijf er de kip mee in en laat even staan om in te trekken.
  4. Stook een grillpan heet en schroei de kipfilets om en om dicht. Laat verder bakken totdat de kip gaar is en snij de kip in plakjes.
  5. Was de romaine sla ( of sla naar keuze) en dep ze droog en scheur in grove stukken. Leg daarop de gegrilde kip, daarop de pittige mango salsa en verdeel de frisse yoghurt dressing over de salade.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Voor ons is dit een ruim voldoende maaltijdsalade. Je kunt er natuurlijk ook
nog een sneetje geroosterd brood bij eten.
Hou je niet van koriander? neem er bladpeterselie voor in de plaats.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst