KookJij

Gebakken biefstukblokjes met een rode wijn en sjalotten

Een heerlijk gebakken biefstukblokjes met een rode wijn en sjalotten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken biefstukblokjes met een rode wijn en sjalotten te bereiden

Maak de sjalotten schoon, halveer ze en laat ze licht kleuren in de boter. Besprenkel de sjalotten met honing en laat het even karameliseren.
Blus het af met rode wijn en laat het tot de helft inkoken. Voeg de jus toe en kook het geheel op matig vuur nog verder in. Roer vlak voor het serveren de roomboter geleidelijk door de saus, maar laat het niet meer koken!
Snijd het vlees in dobbelstenen en kruid het met wat peper en zout. Laat vervolgens de boter en olie in een hete pan uitbruisen en schroei de blokjes aan alle kanten op hoog vuur dicht. Neem de biefstukblokjes uit de pan en houd het in aluminiumfolie even warm.
Bak de krielaardappeltjes met boter goudbruin en kook de sperzieboontjes met wat zout en boter beetgaar. Verdeel tenslotte de aardappeltjes, boontjes en vleesblokjes over de borden en bedek het vlees met de rode wijn sjalottensaus

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst