KookJij

Twee heerlijke sausjes voor over je biefstuk, karbonade of varkenshaasje.

Hoewel manlief zijn biefstukje het liefst naturel eet, wil ik dat mooie biefstukje, varkenshaasje of karbonaadje een enkele keer toch eens verwennen met een lekkere saus. Zóóó lekker en zó gemaakt met mooie pure ingrediënten zonder toevoegingen.( Sorry mevrouw Maggi !! en meneer Knorr !!)
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Twee heerlijke sausjes voor over je biefstuk, karbonade of varkenshaasje. te bereiden

  1. Verwarm een klein scheutje olie met wat boter in een pannetje en bak de champignons op hoog vuur bruin.
  2. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  3. Fruit de gesnipperde sjalotjes met de knoflook de spekjes en de 3 takjes tijm, totdat de uitjes gaar zijn.
  4. Voeg dan de bloem en de tomatenpuree toe en laat even mee garen.
  5. Dan beetje bij beetje de rode wijn en de bouillon onder goed roeren bijgieten, totdat je een mooie gladde saus hebt.
  6. Voeg de champignons toe en laat nog even 5 minuutjes zachtjes pruttelen.
  7. Vis de 3 takjes tijm uit de saus en je saus is klaar om je stukje vlees te ontmoeten.
  8. CHAMPIGNON ROOMSAUS Een ( h) eerlijke keuken klassieker deze saus, en zeker voor ieders smaak en echt , véél smakelijker dan uit een pakje met al deze ( H)EERLIJKE ingrediënten.
  9. Verwarm de olijfolie en voeg de gesnipperde sjalot met de knoflook toe en smoor zachtjes gaar zonder te kleuren en breng op smaak met peper en zout uit de molen.
  10. Haal uit de pan en zet even opzij.
  11. Voeg wat olie toe en bak de champignons op hoog vuur mooi bruin en gaar.
  12. Voeg de bloem toe en laat even mee garen.
  13. Voeg de uitjes weer toe. Blus dan het geheel met de bouillon en de room en laat onder even alles goed roeren inkoken, totdat je voor jou de juiste sausdikte hebt bereikt.
  14. Voeg dan 2 eetlepels fijn gehakte peterselie toe , proef en voeg zo nodig peper en zout toe naar smaak en match de saus met je stukje vlees. Succes verzekerd.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Jachtsaus is een rood/bruingekleurd sausje uit de Franse keuken. Een echte evergreen die meestal wordt bereid met champignons en spek. De saus past uitstekend bij kip, wild maar ook bij andere vleesgerechten zoals varkenshaas , biefstuk of een karbonade. De naam komt van de Franse benaming 'sauce chasseur'.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst