KookJij

Frisse spitskoolsalade

Dit is een heerlijke salade en prima geschikt voor een buffet of voor een brunch. Ook in de zomer bij een bbq is deze salade een heerlijk fris bijgerecht. De lente ui en de radijsjes geven de spitskool een extra pittig accent. Ideaal om voor een grote groep te maken en ook nog eens budgetvriendelijk door de goedkope ingredienten. Ik heb deze gemaakt toen ik voor een grote groep een buffet moest verzorgen en hij viel erg goed in de smaak.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frisse spitskoolsalade te bereiden

  1. Haal de buitenste bladeren van de kool af en snij hem doormidden en snij vervolgens in zo dun mogelijk reepjes.
  2. Snij de bleekselderij, lente ui, radijsjes, en de appel in dunne plakjes (de appel wel wassen maar niet schillen).
  3. Meng de creme fraiche met de yogonaise en doe de suiker erbij (evt. gembersiroop).
  4. Meng alles goed door elkaar in een grote kom.
  5. Maak indien nodig op smaak met peper en zout.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Deze salade past prima op een buffet of bij een brunch. Ook is het een ideale begeleider voor bij een bbq in de zomer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst