KookJij

Groene soep met kruidenkaas

Deze soep krijgt een mooie groene kleur door alleen groene ingrediënten zoals spinazie, prei en bleekselderij te gebruiken. Met de staafmixer maak je het tot een mooie gladde massa en de kruidenkaas maakt het geheel lekker romig van smaak. De fijngesneden lente-ui geeft de soep een frisse bite. Heerlijk licht soepje met uitstek geschikt wanneer je ook in de zomer graag soep eet.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groene soep met kruidenkaas te bereiden

  1. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een soeppan en smoor daarin de in grove stukken gesneden prei en bleekselderij.
  2. Voeg de helft van de hete bouillon erbij en de spinazie en laat dit zachtjes koken totdat de groenten zacht zijn.
  3. Pureer met een staafmixer tot een mooi glad geheel.
  4. Voeg de kruidenroomkaas toe en klop het met een garde net zolang totdat alle klontjes zijn verdwenen.
  5. Voeg de rest van de bouillon toe en maak zonodig op smaak met peper en zout.
  6. Voeg op het laatste moment de fijngesneden lente ui toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst