KookJij

Artisjok gevuld met witloofsla

Heerlijk gevulde artisjok met een frisse salade, als laatste heerlijk knabbelen op de blaadjes.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
  2. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Artisjok gevuld met witloofsla te bereiden

Zet een kookpot met het water op het vuur en kruid goed met peper en zout en het sap van de citroen. Voeg ook de uitgeperste citroen toe aan het water.
Breek de steel van de artisjok en haal de onderste blaadjes eraf.
Leg de artisjok in het kokend water met de steel naar boven zet het deksel op de pot.
Laat de artisjok 45 minuten koken. Als je met een vork in de onderkant van een artisjok prikt en je kunt er gemakkelijk door, dan zijn ze gaar.
Haal ze uit het water en laat ze uitlekken.
Haal het middelste deel uit de artisjok en verwijder alle vezels. Laat afkoelen in frigo.
Witloof in fijne reepjes snijden.
Ajuinpijpje in ringen snijden.
Rucola grof snijden.
Bieslook fijn snijden.
Tomaatjes in twee snijden.
Meng deze groenten met mayonaise, citroenpeper en mosterd dressing.
Vul de artisjok met de witloofsla.
Serveer zeer fris.
Enkel de zachte stukken van de blaadjes en de bodem zijn eetbaar.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Deze is wel héél erg lekker! :-)
https://www.kookjij.nl/recepten/knoflooksaus-altijd-beter-dan-uit-een-flesje
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Goed idee van je, zo'n sausje zou ik ook eens moeten maken ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Mooi, hoor! Weet je wat erg lekker is? Doop het onderste stukje van een blaadje in een zacht aiolisausje en dan knabbelen maar!