KookJij

Stoemp op z’n Brabants

Een heerlijk stoemp op z’n brabants recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoemp op z’n Brabants te bereiden

Snij de aardappelen in grote blokjes, doe ze in een kookpot, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Reken dan 20 min. kooktijd.
Snij ondertussen de radijzen in 4 en snipper de uitjes (witte + ¾ van het groene deel). Smelt de boter in een braadpan en stoof er de radijzen en de uitjes in gedurende 3 minuten op een zacht vuur. Zet opzij.
Giet de gare aardappelen af en doe ze terug in de kookpot (niet op het vuur). Voeg de plattekaas toe en prak met de pureestamper. Doe er het radijzenmengsel bij, kruid met peper en zout en meng goed.
Serveer warm met gegrilde worsten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Haha Fijnproever grapjas ;)
fijnproever

fijnproever zegt:
Heb het bij Hilde op facebook gezien, heb mijne verwijderd.;)
gea

gea zegt:
Ha, ha....kijk maar even op m'n fb;)
fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo gea, blij te horen dat het gesmaakt heeft. En aanpassen aan je eigen smaak moet kunnen hé;):D:D
gea

gea zegt:
Mmmmmm is lekker, Erwin! Heb er wel veel minder aardappelen in gedaan (200 gr.)en uiteraard ook minder kwark. Is bijzonder lekker: ik heb het net al even voorgeproefd;);):p