KookJij

Spaanse ontbijtschotel

Een heerlijk spaanse ontbijtschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaanse ontbijtschotel te bereiden

Kook de aardappel stukjes in licht gezouten water in 10 min. beetgaar. Bak het spek uit, en laat dit uitlekken op keukenpapier.

Voeg de olie aan het spekvet toe en fruit hier de uien en de paprika stukjes in aan. Doe er de knoflook en de tomaten stukjes bij en laat dit 10 min. pruttelen.

Giet de aardappels af en voeg toe aan de groenten mix. Sprenkel paprikapoeder erover en voeg de olijven toe. Laat alles even goed doorwarmen. Giet in een ovenschaal , verkruimel de bacon erover en gebruik de achterkant van je lepel om kuiltjes te maken. Breek de eieren in de kuiltjes.

Bak ca. 12 min. in de oven op 225 graden, tot de eieren gaar zijn.
Garneer met peterselie en serveer er lekker grof bruin brood bij!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
;):D:D:D:D:D
Anna

Anna zegt:
Hahaha! Dacht al zoiets;) Ik print 'm uit en neem hem mee:D:D
fijnproever

fijnproever zegt:
Een hint voor volgende week;)
Anna

Anna zegt:
Lekker voedzaam ontbijtje:p:p;);)