KookJij

Rode Uien Chutney

Een heerlijk rode uien chutney recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode Uien Chutney te bereiden

Snij 8 rode uien in halve ringen. Doe ze in een pan met 100 gram witte basterdsuiker en smoor ze op halfhoog vuur zo’n 10 minuten tot ze zacht zijn. Doe er dan 100 ml rode wijnazijn, snufje kaneel en 100 ml rode wijn bij. Zonder deksel nog zo’n 10 à 15 minuten smoren tot het vocht bijna verdampt is. Van het vuur af mag er altijd een scheutje rode bessensiroop of likeur (vlierbessen/cranberry) bij maar hoeft niet. Goed doorroeren. In plaats van die eeuwige zalmsalade leg je vervolgens een plakje geitenkaas/brie/camembert op een bruin stukje stokbrood. Hapje Rode Uien Chutney erop en een minuutje onder de gril.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

willem Damme

willem Damme zegt:
Kun je dit ook inmaken?
Marianne

Marianne zegt:
Ook heel lekker bij kaasfondue.:p
dorothy

dorothy zegt:
Het is zo lekker.
Emile

Emile zegt:
een scheut balsamico-azijn ermee maakt het helemaal lekker:p;):)
neely

neely zegt:
lekker bij foie de canard.
Janita

Janita zegt:
lijkt me best wel lekker als een tussendoortje!
Lambert

Lambert zegt:
Je moet ook de rest van de ingrediënten erbij zetten want zo weet je niet wat je allemaal nodig heb.