KookJij

Poffertjes beslag

Een heerlijk poffertjes beslag recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
  2. > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Poffertjes beslag te bereiden

*Los de gist op in 4 eetlepels lauwe melk.
*Maak een beslag van bloemsoorten, eieren, gist, melk en room en roer daardoor goed de gesmolten boter. Zet dit beslag een tijdje warm weg om iets te laten rijzen. Het beslag moet wel schenkbaar blijven.
*Het wordt tijd om de poffertjespan te verhitten
*Vlak voor het vullen van de poffertjes-kuiltjes in de poffertjespan de kuiltjes goed insmeren met geklaarde boter.
*Poffertjes dan verhitten en omkeren als de bovenkant dreigt droog te worden.
*Serveren met roomboter en een dikke laag poedersuiker.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

GEKLAARDE BOTER:
Zet in een pannetje op een heel laag vuur een pakje roomboter te smelten en laat dit even zo.Na verloop van een korte tijd gaan de eiwithoudende stoffen uit de boter bezinken en blijft dus bovenin het pannetje de "geklaarde" boter, welke dan afgeschonken kan worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Paul

Paul zegt:
Ik heb dit recept gemaakt met een half zakje droge gist ipv verse gist. Dat werkte prima. Ik vond de boekweit smaak te overheersend dus een volgende keer hoogstens een kwart van de hoeveelheid voor mij.
monica

monica zegt:
Goed recept:p en lkkr
Anna

Anna zegt:
Beste Stieber,
Je kunt jezelf daarvoor aanmelden. Zie rechtsboven; "nieuwste recepten", die kun je aanvinken. Je dient wel eerst een account aan te maken.
Groet,
Anna.
KookJij.
stieber

stieber zegt:
Ik wil graag dit recept + andere recepten ontvangen.
Guest

Guest zegt:
Best goed recept, net uitgeprobeerd.:)