KookJij

Mousakka

Een heerlijk mousakka recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mousakka te bereiden

Voeg war olijfolie in een pan en bak het gehakt en de fijngesneden uien en de fijngesneden bleekselderij aan.Knijp de teentjes knoflook hierboven uit en breng het op smaak met oregano,peper en zout.Snijd de tomaten in blokjes en doe ze erbij.Blus het af met wat witte wijn.Was en snijd alle aubergines en courgettes in schijven.Neem een vuurvaste schaal en wrijf deze in met weinig olijfolie.Breng dan een laag aubergines aan bedek het met gehakt en breng nu een laag courgettes aan.Bouw nog een laag erop totdat het gehakt op is op de bovenste laag.Bestrooi het met gemalen kaas.Zet de schaal in een voorverwarmde oven (200C) gedurende 25 min. en de kaas gesmolten is.
Lekker met een frisse salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

e.roelofsen

e.roelofsen zegt:
Hoi Erwin, gebruik jij gecondenseerde melk met suiker? Ik ken gecondenseerde melk alleen met suiker. Reepjes aubergine? Hoe breed of zijn plakjes ook goed? Lijk mij heel lekker. Prettig weekend, Ellebel :)
angel

angel zegt:
Bedankt het hielp echt heel erg goed!:D
maoula

maoula zegt:
;)de moeite waard als een amateurkok had ik genoeg en een duidelijke wegwijs gehad. thanks