KookJij

Koolvis op z'n Spaans gemarineerd en gepaneerd

Een heerlijk koolvis op z'n spaans gemarineerd en gepaneerd recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Koken met Knoflook . De Fijne Keuken 1988
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koolvis op z'n Spaans gemarineerd en gepaneerd te bereiden

In de schaal om te marineren de olijfolie mengen met citroensap + ui + knoflook + peterselie + zout + peper.
Leg de stukken vis hierin en bestrijk de vis goed hiermee. Laat alles minstens 2 uur marineren, zo nu en dan keren en weer met de marinade bestrijken.
Haal de vis uit de marinade (de marinade niet weggooien), dep de vis wat af.
Je kunt de vis nu gewoon aan beide kanten bruinbakken in de olie en/of margarine. Ik heb ze eerst gepaneerd (zie kookverhaal).
# Haal de vis uit de pan en blus het bakvocht met een beetje van de marinade. Laat een gedeelte van het vocht op hoog vuur wat verdampen en giet dit dan over de vis of serveer het apart erbij.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

De vis moet minstens 2 uur marineren, deze tijd is niet meegerekend.
Ik vond het lekkerder om de vis te paneren (niet volgens het recept). Ik heb die eerst door Spaanse tarwebloem gehaald (maar gewone bloem is ook prima), dan door losgeklopt ei en als laatste door paneermeel en de vis in olie en margarine gebakken. Ga dan verder bij #

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
Ui + knoflook + paprika op de vis (foto) heb ik bij het bakken erbij gedaan, stond niet in het recept.
flavia

flavia zegt:
Oei, nou moest natuurlijk nauw zijn. Dat krijg je als je dagen achter elkaar een andere taal hebt gesproken.
flavia

flavia zegt:
You're welcome. Geniet ze. Ik had toevallig koolvis in huis, anders zou ik gewoon andere vis nemen, ik kijk nooit zo nou. Je kunt ook meer/andere kruiden in de marinade doen. Ik heb me hier aan het recept gehouden.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Ik dacht, weer zo`n visrecept, maar toen ik de foto vergrootte, liep me het water in de mond en heb dit recept meteen in m`n folder gezet. Dus dit wordt hier geprobeerd, al moet ik ook gewone cod ervoor gebruiken, want pollock, zoals wij die vis hier noemen heb ik hier in Canada nog niet gezien.
Thanks Flavia.
Anna

Anna zegt:
Mooie combi weer, Flavia!:D:D