KookJij

Ham-Vijg Amuse

Een heerlijk ham-vijg amuse recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 - 12 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse familie en enigszins bewerkt door mij.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ham-Vijg Amuse te bereiden

*Leg een plak ham plat op de werkbank (eventueel op een rolmatje als rolhulp)
*Kwast de ham lichtjes in met wat olie
*Leg op de ham 2 blaadjes rucola
*Leg op de rucola de 2 helften van een vijg naast elkaar en plet enigszins
*Rol het geheel stijf op,eventueel met behulp van een rol-matje .
*Pak alle 12 rollen stevig in in plastic huishoud-folie
--->om model te houden
--->om uitdroging te voorkomen
en laat in de koelkast koelen en opstijven
*Vlak voor gebruik door midden snijden met een vlijm en vlijm scherp mes.Zet recht op naast elkaar.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

TIP :
Als de ham is opgerold 2 stokjes door de rol steken om het geheel niet uit elkaar te laten vallen.Dan tussen de stokjes doorsnijden.
1).De helften vallen niet uit elkaar
2).De amuses zijn direct voor consumptie geschikt zonder allerlei complicaties

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Linde,Ik bedoel de gewone vijgen.
Jan A.
Linde

Linde zegt:
wat voor vijgen bedoel je? cactus vijgen of gewone vijgen?