KookJij

Gevulde ‘maaltijd’ tomaat

Een heerlijk gevulde ‘maaltijd’ tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde ‘maaltijd’ tomaat te bereiden

De bovenkant van de tomaat afsnijden. Let er wel op dat je de bovenzijde nog nodig hebt als dekseltje. De tomaten uithollen en laten uitlekken. Met 500 cc water en de bouillonpoeder bouillon maken en hierin de rijst koken. In een droge koekenpan de spekplakjes bakken totdat ze helemaal krokant zijn. Op een keukenpapiertje laten uitlekken. In het spekvet wat is achtergebleven in de pan de fijngehakte champignons bakken. Rijst, champignons, verkruimeld spek en peterselie door elkaar mengen en hiermee de tomaat vullen. Een eetlepel japanse soyasaus erover gieten en het dekseltje er weer op plaatsen. Gedurende 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven laten bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

dina

dina zegt:
het was lekker:p:p:p:p:p:p:D:D:(:o:);):p:D:(:o:?
Tania

Tania zegt:
Was inderdaad lekker Caroline, is zeker niet de laatste keer dat we dit gegeten hebben. Groetjes, Tania
enilorac

enilorac zegt:
Dat ziet er zeer smakelijk uit, Tania, zeker het proberen waard. Groetjes, Caroline