KookJij

Fruitsalade met marmelade

Heerlijk als je de fruitsalade als dessert geeft (lekker bij een barbecue, en gezond!)
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: www.fairfood.org
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fruitsalade met marmelade te bereiden

Wil je dit recept zo duurzaam mogelijk bereiden? Kies dan voor duurzame ingredienten! Ga naar www.fairfood.org.
Schil de mangos en snijd ze in lange plakken en daarna in blokjes. Doe ze in een mooie kom. Schil de sinaasappel. Verdeel in partjes. Verwijder de vliesjes en zoveel mogelijk de pitjes. Vang het vrijkomende sap op. Doe de sinaasappels bij de mango. Meng de vruchten en schenk er het mango-sinaasappelsap overheen. Zet de kom afgedekt minimaal vier uur in de koeling en schep het sap af en toe om.
Als je de fruitsalade als dessert geeft (lekker bij een barbecue, en gezond!), verwarm dan de boter in een anti-aanbak pan en bak de schuin doorgesneden boterhammen aan beide kanten goudbruin. Smeer de marmelade erop en serveer de vruchtensalade in een kom met een warm driehoekje marmeladetoast erbij.
Geef je de salade bij het ontbijt, rooster het brood dan in de toaster, doe de marmelade erop en laat de boter weg (als je aan de lijn doet). De warme variant is een luxe versie met wentelteefjes waarbij warme mangos een zoete smaak krijgen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst