KookJij

Eenvoudige karnemelkkruidkoek

Een heerlijk eenvoudige karnemelkkruidkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Gebak
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eenvoudige karnemelkkruidkoek te bereiden

Meng bakmeel- suiker en koekkruiden. Klop scheutje voor scheutje de karnemelk erdoor, tot een glad beslag. (ikzelf doe het niet met de mixer, maar gewoon met een handklopper). Voeg rozijnen (of andere ingrediënten) toe en doe het beslag in een beboterd en met bloem bestoven cakeblik, niet te grote maat. Bak de koek in 1¼ uur midden in een voorverwarmde oven op 175 graden celsius.

Mijn kookverhaal (Dimphy Konings)

Toen ik dit recept van een nicht van mij kreeg, dacht ik eerst "bah, karnemëlk"!!!!
Maar echt, hij smaakt totaal niet naar karnemelk. Het is een kruising tussen de smaak van ontbijtkoek en speculaas, dus gewoon lekker !!!!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Dimphy, De koek was heerlijk ik heb het alleen met rozijnen gedaan want had geen noten in huis.
Groetjes Willemien:p:p:p