KookJij

Aziatische rijstsalade

Een heerlijk aziatische rijstsalade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Barbecue Gerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aziatische rijstsalade te bereiden

1. De olie in de wok verhitten en dan ui + knoflook + gember + peperringetjes 5 a 6 minuten bakken of tot de ui zacht is, maar niet bruin.
2. De bosuitjes erdoor roeren en 1 minuut mee laten bakken.
3. De pan van het vuur halen en het uimengsel bij de koude rijst overdoen.
4. Voeg dan ook de sojasaus + sesamolie + azijn + limoensap en koriander toe aan de rijst. Goed mengen.
5. Dek de rijst af en zet in de koelkast tot gebruik.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Maak de rijst een dag van tevoren klaar en goed losroeren.
Je kunt ook wat zout en peper toevoegen als je wilt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Weer eens wat anders dan een oerhollandse bak sla!;);) Bij m'n favorieten;);)