KookJij

Aardappeltaart

Een heerlijk aardappeltaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Ierland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappeltaart te bereiden

Schil en was de aardappelen en kook ze gaar in een bodumpje water met wat zout.Maak de kool schoon en snijd deze in reepjes.Kook de kool met weinig water en zout gaar.Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.Giet de kool af en laat deze goed uitlekken en snijd ze evt.nog wat kleiner.Schil en snipper de ui.Vet een vuurvaste schaal in met spekvet.Smelt de rest van de spekvet in een grote koekepan en fruit hierin de ui glazig.Draai de aardappelen fijn in een keukenmachine en voeg ze aan de uien toe.Voeg de kool en peper toe en meg alles goed door elkaar.Mocht de massa te droog zijn,voeg dan wat melk toe maar pas op dat het niet te smeuïg wordt.Schep de massa in de ovenvaste schaal en schuif hem in een voorverwarmde oven (220C).Bak de taart 20 min en keer deze dan op een schotel.
Lekker met gebakken eieren,gebakken kaas,varkensvlees,lamsvlees en een frisse salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
hillegonda:
Natuurlijk kan dat, sorry dat ik nu pas reageer, heb het druk in de keuken.
veel succes en fijne kerstdagen:);)
m.v.g. Bert Allers
hillegonda

hillegonda zegt:
Ik wil dit recept morgen gaan maken , kan ik ook de helft van de ingredienten doen? groetjes :)
Jaap

Jaap zegt:
Maak de taart meestal voor de kerst in een ronde vorm. Laat hem dan bij het afkoelen onder druk (met alufolie gewikkeld plankje en een gewicht) Daarna de taart in punten snijden en in porties invriezen. Ontdooien in de koelkast en warm maken in de magnetron