KookJij

Italiaanse Laagjes Ovenschotel

Ovenschotel met plakjes aardappel, witte kool, winterpeen , rode ui, knoflook en gehakt , afgewerkt met spekjes en mozzarella.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse Laagjes Ovenschotel te bereiden

  1. Bak de spekstukjes uit in een droge koeken pan.
  2. Haal het uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
  3. Voeg ui, knoflook en gehakt toe en bak totdat het gehakt rul en gaar is.
  4. Breng water met het halve bouillonblokje aan de kook en blancheer de kool en de wortel 5 minuten. Giet af en vang het blancheer vocht op. Kook de plakjes aardappel beetgaar in het blancheer vocht.
  5. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
  6. Ik heb wat extra blancheer vocht hieraan toegevoegd om het vlees smeuïg te houden.
  7. Voeg het spek toe en roer alles door.( hou een beetje achter de hand om op de schotel te strooien) .
  8.  Wrijf een ovenschaal in met olijfolie en bedek de bodem met plakjes aardappel. Verdeel 1/3 deel van het gehaktmengsel eroverheen. Daarop 1/3 van de groente. Herhaal dit en eindig met aardappelplakjes. Wrijf de bovenlaag dun in met olijfolie en plaats voor 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Haal de schaal uit de oven en bestrooi met de mozzarella en strooi er wat spekjes tussen. Plaats even in de oven terug om de kaas te laten smelten. Garneer de schotel met bosui

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Ontstaan uit een verwerking van restjes groente.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst