KookJij

Zomerse courgette-aubergineschotel met mozzarella

Een heerlijk zomerse courgette-aubergineschotel met mozzarella recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zomerse courgette-aubergineschotel met mozzarella te bereiden

*snipper de ui
*snijd de mozzarella, tomaat, courgette en aubergine in plakken (tip: snijd van de aubergine dunnere plakjes dan van de andere groenten, aubergine is nl. minder snel gaar)
* verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de geperste knoflookteentjes eventjes uit
* voeg de uien toe en bak tot ze glazig zijn
* voeg peper, zout en paprikapoeder toe en roer nog even om
* vet de ovenschaal in met wat olijfolie
* leg vervolgens laagjes van de verschillende groenten in de schaal: courgette - tomaat - het uienmengsel - aubergine - courgette - tomaat
* verdeel/-spreid vervolgens de pesto gelijkmatig over het bovenste laagje
* leg de plakjes mozzarella erop
* strooi de kaas erover
* in 30 minuten in een voorverwarmde over op 230°C gaar laten worden

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Zo, zo Gerrie, goed bezig!
Hier zal mijn tante Chrissie, als vegetarische, weer helemaal blij van worden.
En wij ook, want er wordt weer veel geoogst van de volkstuin!;);)
Groetjes,
Anna.