KookJij

Zeewolf met saffraanrisotto, courgettes, gekonfijte paprika's en chorizosaus

Een heerlijk zeewolf met saffraanrisotto, courgettes, gekonfijte paprika's en chorizosaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeewolf met saffraanrisotto, courgettes, gekonfijte paprika's en chorizosaus te bereiden

Zet de paprika even onder de grill in de oven zodat de pel er gemakkelijk af gaat. Verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in fijne reepjes.
Blancheer de courgettes in gezouten water. Verfris ze onder een koude waterstraal, snijd ze in plakjes en bak ze in een pannetje.
Chorizosaus: snijd de worst in kleine stukjes en laat ze, samen met de gesnipperde champignonnetjes, de sjalot en het knoflook in een pannetje "zweten". Deglaceer met de witte wijn, roer goed om en voeg de gevogeltefond, de room en de melk toe. Laat 15 minuten sudderen op zacht vuur. Mix en druk door een fijne zeef.
Risotto: fruit de gehakte ui in wat olijfolie, voeg de rijst toe, laat de korrels - goed omroerend - lichtjes kleuren. Doop met de wijn en laat wat inkoken. Bevochtig - bij beetjes - met de gevogeltefond. Voeg saffraan, tijm en laurier toe. Blijf ononderbroken roeren en laat de rijst al het kooknat opnemen.
Strooi wat peper en zout op de zeewolf en bak de vis in een hete pan.
Schik de risotto op warme borden, verdeel er de paprika en courgette over en versier met enkele plakjes chorizo. Leg de zeewolffilets ernaast en lepel de saus erlangs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bertha

Bertha zegt:
Net wat Marina al zei, wat een lijst aan ingredienten, lijkt me wel lekker, maar kost een kapitaal aan spul wat ik in huis moet halen...:o
Marina

Marina zegt:
Wat een lijst van ingrediënten. Veel te moeilijk. Ga er niet aan beginnen.