KookJij

Zeevruchten met snijboontjes uit de wok

Een heerlijk zeevruchten met snijboontjes uit de wok recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen recept van mijn man
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeevruchten met snijboontjes uit de wok te bereiden

1. De ontdooide zeevruchten in de mengkom doen en besprenkelen met een beetje citroensap.
2. Toevoegen: olijfolie + kruiden + beetje zout + eventueel 1 el sweet chilisaus. Goed mengen en even laten marineren.
3. Klein beetje water opzetten en de snijbonen wat vóórgaren, niet ál te zacht, ze worden nog gewokt. Laten uitlekken.
4. Olijfolie of margarine in de wok verhitten en hierin ui en knoflook roerbakken.
5. De gemarineerde zeevruchten toevoegen en heel even mee roerbakken
6. Nu de boontjes toevoegen en de visbouillon. Alles op hoog vuur roerbakken tot de boontjes naar je smaak gaar zijn.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Klik op de foto om te vergroten.
Dit gerecht hebben we gegeten met pandanrijst, maar het is ook lekker met puree of bijv. mihoen.
De kruiden komen uit mijn kruidentuintje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst