KookJij

Zéér hete sambal

Een heerlijk zéér hete sambal recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: indische kookcursus
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zéér hete sambal te bereiden

De pepertjes halveren, ui pellen en snipperen en de knoflook pellen en door de pers halen. Pepertjes, ui en knoflook bij elkaar fijn pureren met de staafmixer of iets dergelijks. Zet het vuur hoog. Pepertjes, ui en knoflook puree in 2 minuten aanfruiten en het vuur hierna weer laag zetten. Ketjap, bruine suiker en zout toevoegen, regelmatig omroeren. 20 minuten op laag vuur houden, wanneer er een oliefilmpje ontstaat is de sambal klaar (al naar behoefte heet water toevoegen en omroeren). Af laten koelen en dan in een goed gereinigde glazen pot bewaren. Kan nu 2 weken in de koelkast bewaard worden. LET OP! Bij gebruik zo zuiver mogelijk werken speeksel (via het proeven) is al voldoende voor vroegtijdig bederf!


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Deborah

Deborah zegt:
Gemaakt met adjoemba pepers... heerlijk !