Recept
« Terug naar recepten
					
						Zalmsoep met dille en paprikaroom
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Zalmsoep met dille en paprikaroom
Een heerlijk zalmsoep met dille en paprikaroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Zalmsoep met dille en paprikaroom te bereiden
Snijd zalm in smalle reepjes. Pel sjalotjes en hak ze fijn. Schil aardappelen en snij in kleine blokjes.
Verwarm de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de sjalotjes 2 minuten. Voeg aardappelblokjes toe en bak ze enkele minuten mee.
Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
Leg per persoon een klein takje dille apart voor de garnering. Hak de rest van de dille fijn.
Pureer de soep en roer de gehakte dille erdoor. Schep in voorverwarmde borden.
Leg midden in de soep een bergje zalmreepjes, schep er een toefje zure room op, strooi daar wat paprikapoeder over en garneer met takje dille.
Serveer eventueel met geroosterd brood of soepstengel.
									Verwarm de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de sjalotjes 2 minuten. Voeg aardappelblokjes toe en bak ze enkele minuten mee.
Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
Leg per persoon een klein takje dille apart voor de garnering. Hak de rest van de dille fijn.
Pureer de soep en roer de gehakte dille erdoor. Schep in voorverwarmde borden.
Leg midden in de soep een bergje zalmreepjes, schep er een toefje zure room op, strooi daar wat paprikapoeder over en garneer met takje dille.
Serveer eventueel met geroosterd brood of soepstengel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									assy54 zegt:
 
                    





 
					 
									
bertal zegt:
Geweldig dat het goed gesmaakt heeft, succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert