KookJij

Zalig broodje Sloppy Joe van PG met BBQ-SAUS......

Voor ons is dit broodje na slechts één keer proeven al een favoriet. Heerlijk van smaak en ook nog snel klaar en dat wil je wel aan het begin van het weekend. Voor mij was dit broodje voldoende. Manlief at nog een boterhammetje na. Afvallen hoeven we niet meer, maar ik heb een zwak opgebouwd voor de heerlijke, gangbare recepten van Project Gezond. Ik maakte onderstaande BBQ-SAUS voor op het broodje.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalig broodje Sloppy Joe van PG met BBQ-SAUS...... te bereiden

  1. Smelt de roomboter en fruit de ui en de knoflook enkele minuten zachtjes aan.
  2. Voeg dan de paprikablokjes toe( even groot gesnipperd als de ui) en bak ook deze enkele minuten mee.
  3. Zet het vuur hoger en voeg in gedeeltes het gehakt toe en rul het bruin en gaar.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe evenals de helft van de bbq saus.
  5. Roer alles even goed om en breng op smaak met chilipoeder, peper, gerookt paprikapoeder en eventueel een snufje zout.
  6. Halveer de broodjes en beleg één helft met ijsbergsla, de helft van het gehakt mengsel, plakjes augurk , de helft van de gebakken uitjes en de helft van de rest bbq saus.
  7. Serveer direct en geniet van een uitstekend broodje.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

BBQ SAUS
225 gr ketchup
10 gr mosterd
25 gr bruine suiker
0,5 theelepel knoflookpoeder
0,5 theelepel komijnpoeder
2 à 3 takjes verse tijm
optioneel: worcestersauce
Doe alle ingrediënten in een pan en voeg 225 ml water toe.
Optioneel: als je het hebt staan (of hiervoor wilt kopen) voeg je één tot twee eetlepels worcestersauce toe. Dit geeft de saus een nog rijkere smaak.
Laat de saus zonder deksel op de pan op laag vuur zo’n 30 minuten koken tot het in volume gehalveerd is. Het water dat je hebt toegevoegd is dan in principe weer verdampt.
Haal de takjes tijm uit de pan en laat de saus afkoelen.

DEZE SAUS IS IN PORTIES UITSTEKEND OM IN TE VRIEZEN.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst