KookJij

Woensdag, frietendag!

Dit is een heerlijk recept wat overal wel bij past!
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: beetje van allerhande,beetje van mezelf
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Woensdag, frietendag! te bereiden

  1. Schil de aardappels en maak er dikke frieten van, ongeveer 1,5 tot 2 cm dik.
  2. Breng een pan water aan de kook, voeg het bouillonblokje toe en kook hierin de frites ongeveer 10 minuten.
  3. Goed laten uitlekken.
  4. Intussen heb je de fritepan aangezet en heet laten worden.
  5. Bak de frieten ongeveer 4 minuten tot ze lekker goudbruin zijn.
  6. Bestrooi met peper, zout en een beetje paprikapoeder.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Wij hebben hier een lekkerbekje (vis) bij gegeten en een salade van babyspinazie.
Je kan hier natuurlijk alles bij eten!
Door de friet eerst te koken tot bijna gaar hoeven ze maar kort in de fritepan,cwat het dus al minder vet maakt,cdaarnaast blijven de frieten heerlijk zacht van binnen en lekker krokant van buiten.
Een echte aanrader!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Ik had het nog nooit eerder gehad, voorgekookte friet, maar sinds ik ze geproeft heb maak ik ze niet meer anders!
Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Lekker Fish and Chips, vaak gegeten aan de overkant van de Noordzee :-).
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Je zou er zó zin in krijgen! ;-) Prachtige goudbruine patatten!