KookJij

Witloofsoep met hamchips

Een heerlijk witloofsoep met hamchips recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witloofsoep met hamchips te bereiden

1. Schil de aardappelen, snij ze in stukken. Wrijf het witloof schoon met vochtig keukenpapier en verwijder het bittere koontje. Hou een stronkje apart en snij het in fijne reepjes. Snij de rest grof.
2. Fruit de ui glazig in een beetje olijfolie. Doe er de stukken witloof bij. Laat ze kort meebakken.
3. Voeg er de aardappelen, de gevogeltefond, de tijm en de laurier aan toe. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten koken.
4. Snij de ham in reepjes. Bak ze knapperig in een pan met antiaanbaklag. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de witloofreepjes goudbruin.
5. Mix de soep. Breng ze op smaak en laat ze nog heel even doorkoken.
6. Verdeel de soep over kommetjes of borden. Werk elke portie af met een lepeltje mascarpone, witloofsnippers, ham en een plukje peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Ja hoor, dat is dezelfde persoon. Ik was daarnet niet ingelogd en nu wel ;)Ik woon ook in België.
bengel6300

bengel6300 zegt:
Lize en lizemie is dat dezelfde persoon?
IK ben van de Ardennen (Somme-Leuze).
Groetjes Raymonda
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Dat is graag gedaan Raymonda :)
bengel6300

bengel6300 zegt:
dag Lize.
Ik zie veel soepjes op je site bedankt.
Ik heb er enkele opgenomen.
Raymonda.