KookJij

Vis en garnalenragout met kerrie

Een heerlijk vis en garnalenragout met kerrie recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Curaçao
Keuken: Caraibische
Bron: oude kookmap
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vis en garnalenragout met kerrie te bereiden

De sjalotjes en teentje knoflook snipperen.
De vis in stukken snijden (niet al te klein) en de stukken in een kom doen.
Bestrooi de vis met zout en peper en wat bloem. Goed mengen.
Verhit de olie en bak daarin voorzichtig de stukken vis enkele minuten. Haal ze uit de pan en leg ze apart.
Indien nodig nog wat boter in de pan doen en hierin de sjalotjes en knoflook fruiten tot glazig. Strooi er dan de kerriepoeder en de extra 2 el bloem erover. Mengen.
Onder voortdurend roeren de visbouillon erdoor schenken tot die wat gebonden is.
Dan nog de crème fraîche en de citroenrasp toevoegen. Laat het geheel nog even pruttelen, dan de stukken vis en de garnalen door de saus roeren. Heel even warm laten worden en dan alles overdoen in een schaal en bestrooien met de peterselie.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Ik was in mijn oude kookmappen aan het snuffelen en kwam dit gerecht ook tegen. Ik had erbij geschreven : "Lekker". Ik kon me dit niet meer herinneren, een reden temeer om het nogmaals te bereiden. Het is idd lekker.
Ik heb zelf wel iets meer kerrie gebruikt en daar ik maar een klein beetje crème fraîche nog had, heb ik room culinair erbij gedaan. De saus kun je proeven en eventueel nog zout of peper of kerrie bijdoen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Wij vonden het erg lekker. Ik had wat over en heb de volgende dag een bakje van deegvel gemaakt, wat bruinen in de oven, kapje eraf en met het restje vis gevuld en weer even laten opwarmen in de oven. Als voorgerecht gegeten. Heerlijk (maar het deeg is niet mager natuurlijk).Gr.:p:p
jolande

jolande zegt:
Lijkt mij een heerlijk recep,t ga het gauw eens maken.
fabita

fabita zegt:
Gelijk heb je Ger. Zelf heb ik gisteren geen visbouillon gebruikt, maar eigengemaakte groentebouillon. Ik hou me eigenlijk nooit precies aan de recepten. En eigengemaakt is altijd lekkerder en zoals je zegt: gezonder. Gr.:p
ger2

ger2 zegt:
Lekker recept, ik ga dit echt proberen omdat ik vaak recepten met vis en kerrie maak. Alleen zal ik de visbouillon zelf vers maken omdat het niet mogelijk is deze blokjes zonder E621 te kopen. De industrie denkt ten onrechte dat dit goedkoper smakelijker en gezonder is dan gewoon zeezout. De gezondheid nemen van klanten ze wel met een korreltje zout.:(