KookJij

Vichysoisse aux Poireaux

Een heerlijk vichysoisse aux poireaux recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Koken op z'n Frans
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vichysoisse aux Poireaux te bereiden

Maak de prei schoon en snijd het wit in ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in dobbelstenen. Smelt de boter en voeg de ui, knoflook, bleekselderij, prei en aardappel toe. Bak alles in 10 minuten op laag vuur. Voeg de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat hem 20 minuten op een laag vuur met de deksel op de pan pruttelen. Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer.

Breng de soep weer langzaam aan de kook, schenk de room erbij en breng hem op smaak met zout en peper.
Serveer de soep warm of koud en strooi de bieslook erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst