KookJij

Verse tomatensoep

Een heerlijk verse tomatensoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Verse tomatensoep te bereiden

Snijd de uien in kleine stukjes. Doe de tomaten met een beetje water in een grote pan en laat ze even koken. Doe ze daarna in een blender of maak ze fijn met een staafmixer en doe ze daarna in een zeef. Je kunt in plaats van verse tomaten ook (evt. deels) potjes totmatenbouillon en water gebruiken. Zet de gepureerde en gezeefde tomatenbrij op het vuur en breng het langzaam aan de kook. Doe de gesneden uien erbij en laat de boel minstens een half uur zachtjes koken, zodat de uien grotendeels 'verdwijnen'. Meng het gehakt met gehaktkruiden en wat paneermeel en maak er kleine balletjes van. Doe ze vervolgens in de soep en laat ze de rest van de tijd meekoken. Vermicelli erbij, potje pesto, kruiden, eventueel op smaak brengen met peper en zout en op 't laatst de verse basilicum en de kookroom erdoor doen. Favoriet bij man en kinderen die geen van allen tomaten en uien lusten ;o) Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Freddy ja een man

Freddy ja een man zegt:
Ben het nu aan het koken leek mij het beste recept op internet.
Een paar kleine aanpassingen in de bereiding maar heb er zin in.
Samantha

Samantha zegt:
Klinkt goed ga de soep morgen maken en laat wel wete wat wij er van vonden..:D
Corinne

Corinne zegt:
Ziet er lekker uit. Eindelijk een soepje zonder bouillonblokjes, want dat vind ik dus geen verse soep.
Ik ga deze dus zeker uitproberen.