KookJij

Venkel en kip uit de oven

Een heerlijk venkel en kip uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Venkel en kip uit de oven te bereiden

Maak de uien schoon en snijd ze fijn.Verwijder de harde rok van de venkelknollen en snijd de venkel fijn.Bewaar het groen.Snijd de kipfilet in stukjes.Bestrooi ze met zout en peper.Gebruik de peper met mate vanwege de pittige smaak met de gorgonzola.Verwarm de oven voor op 175 graden.Verhit de helft van de boter en bak de kip licht bruin.Leg de kip in de ovenschaal.Smoor de uien en de venkel in dezelfde pan.Leg de groenten bij de kip in de ovenschaal.Smelt de rest van de boter in dezelfde pan en voeg de bloem toe.Voeg de melk toe en roer het geheel tot een gladde saus.Smelt de gorgonzola erdoor.Schenk de saus over de kip,ui en venkel.Bak het gerecht 30 minuten in de voorverwarmde oven.Garneer daarna de schotel met het venkelgroen en de gehakte walnoten.Serveer er rijst en een frisse salade bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

joke

joke zegt:
Bedankt monique
Heel per toeval denk ik dat mijn man dit wist,zo zie je maar hij is trucker maar wist dat het een soort kaas was,maar nu ben ik er wel zeker van. Bedankt
Groetjes joke:p
monique

monique zegt:
dat is een blauwaderschimmelkaas.
Ziet er heel eng uit vind ik, maar gewoon doen, want het heeft een hele zachte smaak
joke

joke zegt:
gongorzola wat is dat,is dat een soort groenten,
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Bedankt Monique voor de leuke reactie, groetjes Marijke
monique ten cate

monique ten cate zegt:
vandaag dit recept gemaakt, ipv walnoten cashew noten gebruikt want dat was wat ik in huis had. mijn man had in lange tijd niet zo lekker gegeten vond hij. En ikzelf heb er ook ontzettend van genoten. ik mail het nu door aan wat vrienden.
een dikke 10 voor dit recept. dank u wel.
En dan te bedenken dat ik geen gongorzola lust, of tenminste dat dacht ik. Heb het er maar gewoon door gedaan en het is heerlijk.