KookJij

Varkensrug Duke of Berkshire met gegrilde bloemkool en béarnaise van pickles

Duke of Berkshire is een prestigeras. De Berkshire is een authentiek en uniek Engels varkensras uit de stal van Queen Victoria, die The Ace of Spades bezat, de beroemdste Berkshirebeer ooit. Al vanaf de 18de eeuw geroemd om zijn uitmuntende en uitzonderlijke smaak. Het vlees is malser, donkerder, zoeter van smaak en ouderwets gemarmerd.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: njam
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensrug Duke of Berkshire met gegrilde bloemkool en béarnaise van pickles te bereiden

  1. Kruid de varkensrug met peper en zout. Leg op de grill gedurende 1 uur en 15 minuten en laat zachtjes garen. Kook of stoom de bloemkoolroosjes gaar. Smeer ze in met olijfolie en leg ze op de grill. Mix de pickles in de blender. Doe 5 eidooiers in een steelpannetje en voeg een klein scheutje water (ongeveer 1/3 van de hoeveelheid van de eidooiers) en een koffielepel azijn toe. Klop los en verwarm al kloppend vervolgens op de grill totdat de dooiers ongeveer de temperatuur van 85 graden bereikt hebben en beginnen te binden. Haal nu van het vuur en klop nog even verder. Voeg nu straalsgewijs de geklaarde boter toe en vervolgens de gemixte pickles. Kruid met een snuifje zout en fijngehakte dragon. Snij het vlees in dikke plakken. Serveer samen met de gegrilde bloemkoolroosjes en de picklesbéarnaise.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst